Wijnand Driessen (Nuenen, 1984) is beeldend kunstenaar, gevestigd in Eindhoven. Schilderen is voor Wijnand een manier om naar andere werelden te kunnen reizen.

Sinds 2009 is hij werkzaam binnen de animatiesector als achtergrond schilder. Bij animatiefilms worden achtergrond en karakters altijd los van elkaar gemaakt. Hierdoor hebben de achtergronden vaak een verlaten gevoel.

De verlatenheid is in veel zijn werk terug te vinden. Hierdoor krijgt zijn werk een magisch realistische uitstraling.

Zijn vele bezoeken aan Japan hebben zijn werk sterk beïnvloed. “Het oog voor detail, de composities en kleurgebruik zijn specifieke elementen die me daar geraakt hebben als kunstenaar.”

Zijn werk zit vol nostalgie, maar tegelijkertijd ook hoop. De belofte om ooit zelf die plek te bezoeken. Wijnand neemt je graag mee op reis naar een van deze plekken.

Neem contact op

Het maken van een schilderij is elke keer een avontuur met een verrassende bestemming. Wijnand neemt je mee in dit proces bij iedere stap, om zo tot een mooi eindresultaat te komen. Ben je geïnteresseerd in een schilderij, kun je altijd contact opnemen. Stuur een bericht of breng een bezoekje aan het atelier.

Clients